+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Wat u nog niet wist over transportschade

Wat u nog niet wist over transportschade

CVB

Te veel ondernemers komen er pas achter wanneer het ze overkomt: transportschade wordt niet standaard vergoed. Vanzelfsprekend kan dit grote gevolgen hebben. Wist u dat er zelfs schade op u kan worden verhaald als u deze niet direct heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld wanneer het schip zinkt of als er aan boord brand uitbreekt? Transportschade wordt alleen gedekt als u hiervoor bent verzekerd. Daarom leggen we graag de waarom en hoe van transportverzekeringen aan u uit.

 

Risico’s bij schade

Bij elk transport is er risico op schade. Als u geen transportverzekering heeft afgesloten, zijn deze kosten in de meeste gevallen niet gedekt. Het maakt hierbij niet uit wie de schade heeft veroorzaakt. Dat kan al snel grote financiële gevolgen voor uw bedrijf hebben.

 

De kosten voor schade na bijvoorbeeld ladingdiefstal, brand of waterschade kunnen hoog oplopen. Laat staan als een schip zinkt of een vliegtuig neerstort. Er zijn zelfs bedrijven die hierdoor failliet gaan. Een transportverzekering dekt de risico’s bij transportschade af. Daarnaast bent u verzekerd van een juiste afwikkeling in geval van schade. Zo komt uw relatie met klanten en opdrachtgevers niet onnodig onder druk te staan.

 

Heeft u schade? Dan is het altijd van belang om afwijkingen en bevindingen zoals waterschade of een tekort te vermelden op de vrachtbrief (CMR). Zo voorkomt u achteraf op zoek te moeten gaan naar bewijs.

 

Wie regelt de transportverzekering?

Het regelen van een transportverzekering kan op verschillende manieren. Zo kunt u hier afspraken over maken met uw leverancier die u vastlegt in de Incoterm die u overeenkomt. Let hierbij wel op dat u expliciet afstemt wie de verzekering afsluit. Al wordt er veel over ‘insurance’ gesproken in de Incoterms, ook hier is verzekering van de goederen namelijk niet vanzelfsprekend.

 

Daarnaast is het mogelijk om zelf een transportverzekering af te sluiten. Dit kunt u doen voor iedere individuele zending. Echter wanneer u regelmatig goederen verscheept, is een doorlopende verzekering waarschijnlijk een betere keuze. Hiermee bespaart u tijd en kosten.

 

Tot slot kunt u een transportverzekering ook altijd via ons afsluiten. Omdat we als expediteur zijn aangesloten bij de FENEX kunnen we uw transport op verzoek op maat verzekeren.

 

Meer weten?

Uiteraard kunnen wij u adviseren over welke transportverzekering het beste bij u past. Hierbij werken we samen met een gespecialiseerd tussenpersoon. Voor meer informatie en advies kunt u contact met ons opnemen.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.