+31 (0)10 76 71 000

Wat is een expediteur?

Bel Ritra Cargo +31 (0)10 76 71 000

Wat doet een expediteur zoals Ritra Cargo eigenlijk?

Voor het vervoer van goederen, naar of uit het buitenland, schakelt u een transporteur en soms ook een expediteur in. Maar wat een expediteur doet is heel anders dan wat een transporteur doet. De taken en verantwoordelijkheden van beiden zijn compleet anders. Wat doet een expediteur wat een transporteur niet doet? Laten we maar beginnen bij de taken en verantwoordelijkheden van een expediteur. Dat zijn er namelijk best wat!

De taken van een expediteur

Wat is een expediteur? Deze vraag zullen we hier behandelen.
Zoals gezegd is een expediteur iets anders dan een transporteur. Waar een transporteur zich richt op het vervoeren van goederen, kunt u een expediteur als een bemiddelaar beschouwen. Voor internationaal transport van goederen moet er namelijk aan de nodige formaliteiten voldaan worden. Het inschakelen van iemand met specialistische kennis, een expediteur, is dan ook een goed idee.

Expediteurs zorgen dat uw goederen op de snelste en meest efficiënte manier worden vervoerd. Ze onderhandelen over de prijzen, stellen de benodigde contracten en al het andere belangrijke papierwerk op en staan borg voorinvoerrechten. Een expediteur organiseert het vervoer van deur tot deur, vanaf beginpunt tot eindbestemming. Aanvullend kan een expediteur ook nog voor de verzekering van de goederen en (tijdelijke) opslag zorgen.

Ritra Cargo is een wereldwijd opererende expediteur transport. Wij verzorgen import, export en cross trade over zee, door de lucht en over land. Ritra Cargo werkt in Nederland vanuit vestigingen in Rotterdam en op Schiphol.

Waarom het een goed idee is om een expediteur in te schakelen

Een expediteur regelt dus heel veel bij het transport van goederen. Hij ontfermt zich hier volledig over zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Het inschakelen van een expediteur zoals Ritra Cargo heeft dan ook belangrijke voordelen:
  • Persoonlijke dienstverlening;
  • Betrouwbaar agenten netwerk wereldwijd;
  • Accurate informatievoorziening over uw zending;
  • Totaaloplossing op maat;
  • Snelle transittijden tegen het scherpste tarief.

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Online of op locatie

Soorten expediteurs

In Nederland zijn er ontzettend veel expediteurs actief. En iedere expediteur heeft zijn eigen specialisme. U kunt Ritra Cargo onder andere inschakelen voor transport per lucht over zee. Wij gaan hierbij als volgt te werk:

Expediteur zeevracht

Een expediteur zeevracht is een bemiddelaar tussen u als opdrachtgever en de transporteur. Deze zorgt voor het vervoer over de zee. Hierbij bekijkt een expediteur zeevracht voornamelijk de zeevracht tarieven, snelste vaarroute en welke zeevracht container het best bij uw zending past. Ook worden de douane formaliteiten voor u verzorgd.

Bij Ritra Cargo heeft u de mogelijkheid om sea-air transport aan te vragen. Qua transittijden en tarieven zit deze optie tussen zeevracht en luchtvracht in. Daarmee kan dit een goede tussenoplossing zijn voor uw goederentransport.

Expediteur luchtvracht

Waar een expediteur zeevracht zich richt op transport over zee, richt een expediteur luchtvracht zich op het vervoer van goederen via de lucht.

Bij vervoer met vrachtvluchten regelt een expediteur luchtvracht alles wat hierbij komt kijken. Wij stellen een passend vluchtschema op tegen de scherpst mogelijke luchtvracht tarieven. We houden ons bezig met de douaneformaliteiten en zorgen dat al het papierwerk in orde wordt gemaakt. Ook adviseren wij welke luchtvracht container het best bij u past. Zo komt uw zending altijd veilig aan op de eindbestemming.

Ook ander vervoer mogelijk

Naast luchtvracht en zeevracht is ook ander vervoer mogelijk bij Ritra Cargo. Zo kunt u ons ook inschakelen als expediteur bij vervoer over de weg of per trein van en naar China.
Daarnaast verzorgen wij als douane expediteur alle in- en uitvoerdocumenten wanneer u ook het transport aan ons uitbesteed. Zo voldoet u als klant aan alle douaneformaliteiten.

Tot slot bieden we ook eigen groupagediensten aan. Hierbij combineren we meerdere kleinere zendingen van verschillende klanten tot één volle container, zodat we de scherpst mogelijke tarieven kunnen bieden.

Ritra Cargo is uw expediteur zeevracht en luchtvracht!

Ritra Cargo helpt u dus graag met wereldwijd transport en alles wat daarbij komt kijken. Of het nu gaat over transport per vliegtuig of het verschepen van een container over zee, wij bieden alle soorten transport aan. Expediteur transport nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Uw transport is bij ons altijd in goede handen.

Wij werken met veel plezier en aandacht voor deze klanten:

G-Star RAW expediteur Ritra Cargo
State of Football expediteur Ritra Cargo
Dille & Kamilli expediteur Ritra Cargo
Expediteur Ritra Cargo Scotch & Soda
Swiss Sense expediteur Ritra Cargo
Ter Stal expediteur Ritra Cargo
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.