+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Wijzigingen in Nederlandse Expeditievoorwaarden per 1 mei 2018

Wijzigingen in Nederlandse Expeditievoorwaarden per 1 mei 2018

Op alle werkzaamheden die Ritra Cargo als expediteur voor u verricht, zijn de Nederlandse Expeditievoorwaarden van toepassing. Denk hierbij aan activiteiten zoals opslag, verzekering, douaneafhandeling, orderpicking en facturering. Deze voorwaarden zullen per 1 mei 2018 gaan wijzigen. Mogelijk heeft dit ook invloed op de overeenkomst die u met ons heeft gesloten.

 

Wijzigingen in de Nederlandse Expeditievoorwaarden

De huidige Nederlandse Expeditievoorwaarden die dateren uit 2004, geven duidelijk de rechten en plichten van expediteur en opdrachtgever weer. Echter hebben ontwikkelingen in de rechtspraak, arbitrale vonnissen en wetgeving ertoe geleid dat deze moest worden herzien. De vernieuwde Nederlandse Expeditievoorwaarden zijn flink gemoderniseerd en verduidelijkt. De grootste wijzigingen zijn in de volgende artikelen aangebracht:

  1. Artikel 5: Douane
  2. Artikel 7: Verzekering
  3. Artikel 18: Beëindiging van de overeenkomst
  4. Artikel 23: Arbitrage

 

Daarnaast is de aansprakelijkheidslimiet van 4.000 SDR gewijzigd naar het algemene maximum van 10.000 SDR. Deze is van toepassing op elke zending bij waardevermindering, fysieke schade of verlies van de lading. Tot slot is in een aantal artikelen als verplichting toegevoegd dat de expediteur, indien mogelijk, overlegt met de opdrachtgever over de invulling van de werkzaamheden of bepaalde handelingen.

Een volledige toelichting op alle wijzigingen vindt u in de “Quick overview” van de Fenex.

 

Overgang naar de vernieuwde Expeditievoorwaarden

Vanaf 1 mei 2018 zal Ritra Cargo alle werkzaamheden gaan verrichten onder de vernieuwde Expeditievoorwaarden. Wij zullen dit in onze e-mailhandtekening en op de website vermelden en daar eveneens een link naar deze voorwaarden plaatsen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over de vernieuwde Nederlandse Expeditievoorwaarden, kunt u contact met ons opnemen.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.