+31 (0)10 76 71 000 TRACOS 24/7
Nieuws Ritra Cargo

Zeevracht vanuit China verstoord vanwege “Golden Week”

Zeevracht vanuit China verstoord vanwege “Golden Week”

Elk jaar aan het begin van de maand oktober, viert China de “Golden Week”. Tijdens deze feestweek is iedereen vrij. Dit betekent ook dat het werk in de fabrieken en havens stilligt, wat gevolgen heeft voor alle import vanuit China. Waar moet u als importeur precies rekening mee houden, en hoe voorkomt u planningsproblemen? Wij zetten het voor u op een rij.

 

Ladingaanbod varieert sterk

Dit jaar vindt de Golden Week plaats van 1 t/m 8 oktober. In de periode voorafgaand aan deze feestweek is er traditiegetrouw grote druk op de scheepscapaciteit. Iedereen wil nog even snel voor de feestdagen zijn goederen verschepen. Vaak is er daardoor niet genoeg ruimte voor alle lading, waardoor deze pas na de Golden Week wordt verscheept.

Daar bovenop komt dat er na de Golden Week geregeld “Blank Sailings” zijn. Dit betekent dat afvaarten worden geschrapt, omdat er simpelweg te weinig ladingaanbod is. Dit komt, doordat de productie tijdens de Golden Week heeft stilgelegen. Helaas wordt altijd pas op het laatste moment bekend gemaakt welke afvaarten hiermee te maken krijgen.

 

Voorkom planningsproblemen

Langere vakantieperiodes komen regelmatig voor in Aziatische productielanden. Wanneer importeurs hier in de planning geen rekening mee houden, kan deze al snel flink uitlopen.

Natuurlijk wilt u ten alle tijden voorkomen dat uw planning uitloopt. Om u hier een handje bij te helpen, hebben wij een overzicht van de belangrijkste feestdagen gemaakt. Deze “Vakantiekalender Productielanden” kunt u hier direct downloaden. Zo bent u het hele jaar goed voorbereid.

 

Ander belangrijk nieuws
Bel ons

Hallo!

Wat kunnen we voor u doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.